Current Update:
ready to work....

Monday, December 31, 2012

the best memmories ever

Assalammualaikummm...
haiii fellasss...

harini ika nak update pasal semalam. yesterday was the best day sebab dah lama kami tak berdating huuu. dan akhirnya semalam ika dapat jugak date dengan si sygg huuu. sehari suntuk kami keluar semalam, even keletihan kami sangat happy heee. 

semalam dalam pukul 9.30 pagi si sygg amik ika dekat rumah and kami terus ke highway jelapang untuk ke Kuala Kangsar. untuk ape yek rasenye dekat sana? ika waiting for friends, kami berkonvoi ke wedding lecturer kami Petra Reza and Hafizah hee. Congrates sir and miss hee but not miss anymore yek. almost sejam kami tunggu di highway jelapang gara tunggu pengantin lelaki bersiap huu

bila dah settle menepung tawar kami pg lah bersantap huu. bayangkan punye lah lapar dari pukul 10 pagi tunggu pengan tin sampai ke highway td kol 11.30 huuu perjalanan nak kerumah pengantin pulak amik masa 1 jam sebab jalan sesak. bila dah sampai rumah pengantin and pengantin dah settle menepung tawar ika n si sygg twos lah bedal makanan yg ade huu tapi kami makan sikit je heee sebab nak makan kat haagen-dazs semata-mata heee. bila dh sesesai makan berdesup lah balik huu. idaknye pengantin tak bagi kami balik awal, nasib lah ada member kami yang agak cerdik huu bg alasan nak g tengok the horbit huu. padahal ika n si sygg ad agenda lain hahahak

dari Kuala Kangsar straight ke DeGarden ipoh, bila sampai ke DeGarden ika sangat lah excited nak makan haagen-dazs..al maklumlah ice-cream kan my favorite si sygg lak belanje makan dekat citu ape lagi heee memang ta leh la nak lepaskan peluang keemasan ni hahak. kami amik sit and order lah fondue heee

ni lah gambar fondue tu sangat lah enak (sehingga menjilat jari huuu) 

kami makan sampai kekenyangan huu. tengah makan ni pulok ad yang kaco line nak beromantik. our lecturer came and sit beside our table. Oh Myyyy.... huuu. alah kami ta kisah pun, lecture kami tu sangan sporting and dyorang dah maried to each other. siap bawak baby kau...soo cute *wonderbilalehjadimacamdyorangkan? huuu...* okayh end of the haagen-dazs story. dah beh makan we go shopping... dekat mana? of course my favoureti shopping mall, it AEON Station18. there a lot of gorgeous shop lot okayh...huu.

sampai je kat aeon ika usung si sygg g keluar duit heee. mentang-mentang ada sale. hahahak sape swoh aeon wat sale memang sale lah duit ika banyak banyak hahak. si sygg beli 2 helai tshirt and of course me pn 2 helai. hee tengah ta de duit sangat. kalau ad duit banyak dah lama si sygg pengsan ngan ika and bawak ika lari keluar aeon huuu, sebab ika gila makan and pantang nampak baju lawa je nak rebot dengan orang ramai. heee si sygg je sanggup layan ika mcm ni, tahan kaki for mee heee. almost 8pm kami balik rumah huu. so just that the end of our story hee.

p/s: cite dah seminggu lebih baru nak update huu lappy buat hal huu..

so sygku pembaca setia blog ku, hope u enjoy the day syg hee, bace sampai juling mata ok heee.
tata .^_^.


thanks.bubye.tata.

Wednesday, December 19, 2012

downnn

assalammualaikum....
haiii fellass...

just short entry.
if frust now, it about my result.
it totally downnnnn....Oh Myyyyy......
i cant belive it,

semalam habis habisan aku nangis huuuu
no more dean list.
where my record of dean list hurmm
it from 4.00 to 3.31 ONLY!!!!!
WHATT!!!

thats my GPA? noo wayyyy....
byeeeee

thanks.bubye.tata.

Monday, December 10, 2012

videography and photography studios

assalammualaikum...
haii..fellas...

ika nak promote production ika and si sygg hee. kami dah banyak buat video and photoshoot...

kami sediakan servis video dan gambar untuk....
+ pre-wedding
+ engagement
+ wedding
+ birthday party
+ cukur jambul
 + many more....

nama productuon:

FUNSONE STUDIO
(click here)

ni antara contoh gambar yang telah di tangkap oleh production kami...
wedding

engagement

photoshot

ni je mampu nak upload huu and video tak mampu nak upload, internet tak mengizinkan huu.
nak tau selebihnye pegi ke facebook funsone stodio kami.
(click logo di atas)

atau...

contact :
Amirul (017-5697234) - videographer
Ismail (017-4980316) - photographer


so korang contact la dyorang ni otey

p/s : kerjasama oleh -



thanks.bubye.tata.

im back with my sygg story

assalammualaikum....
haiii...fellass...

dah lame tak update pasal si sygg. hee pejam celik pejam celik kan lagi 3 hari kami genap 3 tahun couple. (huuu...lametuuu) ika ada banyak cerita nak di kongsikan heee. makin hari hubungan ika and si sygg more better and happily. setakat gaduh remeh temeh ada lah heee. kami sekarang ni dalam proses menjaga hubungan kami heee sebabnye.... tunggu akhir entri ni ika bagi tau hee... ite mula dengan simple to complex otey heee...

sepanjang semester 5 ni walaupun kami punya jadual pack dengan assignment, kami dapat bercuti sambil berkerje huuu. (tak de lah cuti sangat huuu) ika ikot si sygg and family si sygg balik melaka. kakak sedare si sygg kahwin and... kami lah jadi photographer dan videographernye. seramai 3 kerete pegi melaka, 1 family si sygg, 2 family sedare si sygg and 3 ika, si sygg, kawan-kawan ika (mail, nani and azam).
sekian lame ika tak dapat pegi melake akhirnya ika dapt juga ikot si sygg heee... kami pegi 5 hari. nak kata seronok boleh lah, bukan apa nak jalan jalan tak ada masa langsung huu ika datang sane untuk kerje huu. maknenye 5 hari yang sangat memenatkan. tapi dapat lah fulussss...heee.

lepas dua bulan lebih kami balik perak, sedara mara si sygg dari melaka turun ke perak huu sangat meriah. dyorang datang time deepavali. hubungan ika nan sedare mara si sygg semakin akrab dan dah macam family dah huu. dyorang datang perak cadangnye nakbincang pasal abang sedare si sygg lak nak bertunang baru baru ni heee. dann...baru-baru ni, maksud ika 30/11/2012 haritu ika follow lagi family si sygg ke melaka dan bawak lah bestfrend si sygg (mail n azam) sekali. memang meriah gile-gile, tambah-tambah mail yang otak gila tu huu. kali ni ika pegi melaka just for funn heee. kami pegi 4 hari, dan 4 hari berturut-turut kami berjalan-jalan, abang sedare si sygg bawak kami 2 kerete pegi jalan-jalan. tak cukup pagi, malam pun kami keluar overnight gitu hee. nak kata dalam 4 hari tu adalah 4 jam je kami tdo tok 1 malam huu. 

memang heven huu...melaka 8 tahun lepas dan sekarang jauh sangat berbeze. lamgsung tak sama macam dulu dan langsung tak sama macam perak huu. rasa ika nak pindah sana terus pun ada. sedih masa ika nak tinggalkan melaka haritu huuu. hari ke-3 kami dekat melaka, hari pertunangan abang sedara si sygg (Audzai'e) dan tunangnye Mahirah, and ika sebagai salah seorang yang bawak hantaran huu. ika dapat tengok depan mata macam mana merisik and bertunang berlangsung huu. ika sangat jeles huuu. sampai si sygg pun kene pakse dengan ibunye untuk dengar and tengok apa berlaku huu. esok harinya kami balik lah ke perak (huuu sedihnye)

kan dekat atas tadi ika ada sebut proses menjaga hubungan heee... sebab antara celah-celah cite ika kat atas tu ada ika skip heee... ika nak bagi tau kat seksyen ni heee. sebabnyeee....ika bakal bertunang dengan si sygg next year. insyallah...semua family si sygg bincang haritu mas dyorang datang ke sini and lepas pertunangan Audzai'e pun dyorang bincang lagi huu.. bapa sedare si sygg nak sangat ika kawin dengan si sygg huuu. insyallahhh ada rezki and jodoh ika akan annouce next year hee lepas practical lah yek. so wait and see heee... sekarang ni si sygg pun tengah berusaha mencari duit. si sygg sekarang nak di kata every week dy ada contest videography and photography. baru-baru ni si sygg masuk pertandingan 'Youth Linkage' dekat KL. lecturer yang suruh dy masuk dannn alhamdulillah... he made it dapat tempat pertama. even hanya RM1000 je dapat. dengan duit tu dy nak tukar body camera dy ke body yang better. 

minggu ni dy dah hantar 1 video ke pertandingan visit perak, resultnye masih tertunggu huu. yang ni hadiah utama du RM15,000 wow! (dah lepas untuk hantaran ika) insyallah dan minta-minta si sygg menang..aminnn. chaiyok! sygg heee. minggu depan pulak si sygg and the geng (sygg, mail and 3 lecturer) ada pertandingan
lagi huu hadiah utama dy RM10,000 huu banyak gak tu huu. dah rezki datang mencurah si sygg usaha lah hee. azam duit tu untuk majukan business yang dy tengah jalan kan ni. nak tau business apa. tunggu next entry okeyh heee... 

to my syggg.... gud luck on everything you do and all the best. ika support sygg dari belakang dan oda kan sygg berjaya selamanya. aminnn....

dadaaa... (.^_^.)


thanks.bubye.tata.

i have a pettt....

assalammualaikum.....
haiii...fellasss...

sejak kian berkurun ika tak update blog ni kan. ika dah pun capai hajat yang ika nak sangat sangat, hee ika dah bela kucingggg wahhhh!!! geram geram heee... ika pada asalnye ika jus ada seekor je kucing bernama TOM... heee


 tada... chumel kan... heee TOM ni sangat cumel dan manje sekali. 
tengok tu dy always akan ada dekat ika. tak kira ika nak pegi mane pun dy ikut. even ika memasak pun dy duduk atas singki teman ika tau heee.. so adorable. name dy Tom sebab badan dy bertompok heee. hitam and putih.

beberape hari ika bela tom ni. bapa ika bawa balik seekor lagi kucing dari taiping heee. namenye MARISA... 
ini lah marisa.... heee dy kucing betina. dy sangat lawa. 
you see that... warne dy kelabu and choclate heee. mula-mula nak berbaikkan tom and marisa ni perhh! sangat la susah huu bergaduh je kejenye. marisa la garang beno huu. tom asik jadi mangse belasahnye huu. tapiii sekarang ni dyorang sangat cumel dah baik. sebab ika kurungkan dyorang dalam 1 sangkar heee. tom and marisa suka bergurau senda same same heee. marisa ni sekarang dah bunting. marisa ad boyfrend namenye shiro. si kucing jantan hak milik jiran ika. oh my shiro ni sangat besa disebabkan kegebuan dy huuu.

tom and marisa masing masing ad kekurangan and kelebihan. si tom....kelebihan dy suke merayau area rumah and kecomelan dy bila nampak pelastik huu. tom sanggup masuk plastik and buang segala barang dalam pelastik tu, bila plastik tu dah kosong dy duduk diam dalam tu. kadang kadang ada kotak kosong pun jadi mangsenye huu. ika selalu tak jumpe tom. sebab dy duduk dalam kotak huu.

kelebihan marisa pulak hyperactive. yela dh asalnye dari kucing liar huu. tengok pic atas tu sampai kain pun jadi mainan dy huu. marisa ni bila dah dapat jumpe boyfrend dy huu memang payah nak jumpe dy balik huu. pernah 2x dy ta balik rumah sebab jumpe boyfrend dy huu. lagi satu...marisa ni suke kan loceng. bila nak panggil dy balik makan just buny kan loceng dy confir balik punye heee.. si tom pula, sekarang dy dah sangat agesif. tom ni satu je jenis tak reti cari kawan. bila marisa hilang tom mula lah bising sindir sindir dekat ika. buat muke sedih dy tu.huu ika jenis cair bila tom buat muke kesian dy huu. bila marisa dah balik bukan main seronok lagi tom. tak putus putus mengusik marisa heee....

hu jela kisah kucing ika...
dadaaaa... (.^_^.)









thanks.bubye.tata.

it been so long...

assalammualaikum.....
haii fellas...

dh lame kan ika tak update pape huuu. almaklum lah semester 5 and semester yang terakhir jejak kaki ke kolej. bukan dah habis syudy yek... next sem ika start practical la, bukan ta jejak kolej langsung pun bila perlu ika akan jejak gak ke kolej tu huu. sorry la korang ika dah hampir 5 bulan kan tak update blog ni huu. jadual sangat pack. nak dating nan si sygg pun kadang kadang tak sempat huu. walaupun selalu jumpe dekat kelas suasananya tak sama macam dating sebenar huu. sebab masing masing sibuk dengan assignment. si sygg tolong ika and ika tolong si syg. masing masing nak kerje perfect huu.  bila ada masa terluang je kami isi dengan assignment, final assignment laktu huu. kene buat website lorhhh....and alhamdulillah... semuanye dah settle dah hee. dan final presentaion website tu berjaya dengan lancar hee. tak kene terok pun kritik. si sygg and ika punya website di sukai juri-juri heee. and we hopefully, we get the great grade for this sem yeahh!! chaiyok! chaiyok!



dahhh...that story of sem5 heee. kite tinggalkan cite tu okay..
bila dah habis sem ni ika format laptop 100% and convert to WIN8.... yeahhh!! WIN8 the best beb....heee.. kenape the best? cube korang pakai WIN8 ni perh! walaupun nak format ke win8 ni complicate sikit ambil masa seminggu or paling cepat 2 hari huuu butttt it is worth it. trust me. it more light than win7 and the interface was sooo charming huuu. for multimedian or gamers, you all should try it. it good for you all. macam ika ni kaki game and dalam masa sama ika budak multimedia. so bamyak lah game and software yang heavy nak di install and guna huuu. sebelum ika pakai win8 ni kan ika main game selalu jem and setting game semua kene loww...and low and loww... but NOW.....(out loud) all the setting is ultraa beb heeee....and ika sekarang boleh on multimedia software and game serentak. ta de masalah lagi heee.. and korang punya CPU  sangat lah diam.. heee.. so korang ap lagi? change your OS now heee...

dadaaaa... (.^_^.)

thanks.bubye.tata.

Sunday, December 09, 2012

yeahhh!! my laptop dh ok dari operation

soooo....
u allss wait for my entries tomorow okayh...
yeah bebehh....

thanks.bubye.tata.

Monday, November 19, 2012

WOW!!! it been so long...

hai blogeee....tian awak ye.. dh lame ta write in here.

i;m promis i'll be come back with my lover story again.

ya'! my lover. remember! this blog is all about him ok!

i;m so bussy right now....

daaa....


thanks.bubye.tata.

Saturday, August 04, 2012

I made it...

hai.....hahak tibe-tibe je i made it kan....sebenarnye tak ada apa pun. aku tengah buat website untuk assignment aku ni. dari sahur tadi sampai sekarang tak benti buat hahak. yang aku berjayanya just aku dapat centerkan website aku bila resolution komputer berubah. tak lari pun kedudukan layout website hahak. 

yes! yes! yes!

sukenye aku...mane taknye dah 2 sem aku kene buat website tak pernah center. kecewa bila website aku ta pernah menjadi macam yang aku harapkan sangat. lastly tadi gak aku godam punye godam dapat gak hahak. puas hati aku kali ni bila dapat buat. tak de tension dah bila tukar resolution haaaa.....sygg I da dpt buat...nanti I aja kan otey... huuu si sygg keletihan.

semalam sehari suntuk dia ada kerje. dari lepas sahur sampai lah ke 12 malam baru balik bayang kan huuu... dy buat kerja amal dari nestle. happy 100th year.... semlm sygg n the geng kene potong bawang ang other ingredient untuk masak bubur lambuk. almost 100 XXL periuk dyorang kene masak huuu. ape lagi nak potong bahan kan lagi lah banyak gile2. huuu..

eh eh....dah lari topik lak heeee.....tu je aku nak tulis heee
time to sleep heeee...

thanks.bubye.tata.

Saturday, July 28, 2012

20th birthday

haiii....ag 15minit bufday aku huuu...

ade ke orang nak wish???

sorang pun tak ingat nk wish or bagi hadiah

sedihnyeeee....

===============================xxDULUxx===========================

wahh....aku dapat hadiah from my mom n dad, my future mom, n sygg..
from mom n dad - new laptop bag
from my future mom - original Valentino handbag
from sygg - 2 vintage dresses


**3 things I desire want it, just 1 more to go my favourite shoe in Carlo rino. huuu...

thanks.bubye.tata.

Tuesday, June 26, 2012

wordless night #2



thanks.bubye.tata.

Thursday, June 21, 2012

alhamdulillah akhirnya.

hai and assalamualaikum 
cume... harini aku pergi date dengan si sygg dekat ipoh parade. sampai sampai kami ingat nak main bowling so kami call lah sesiapa yang berpatutan, sambil tunggu dyorang nak datang kami pergi makan chee cheong fan dulu. dah makan kami contact member kami tadi dy cakap tak jadi sebab dy takot result and dy cakap result final sem lepas dah keluar. dengan sepantas kilat aku n si sygg pegi cyber cafe dekat dalam ipoh parade tu tok check up result huuu... dengan penuh debaran...jeng..jeng..jeng... internet slow lah pulak..... tapi ta pe kami tunggu hehek. result punya pasal sampai gelabah nak bukak cari result pun dah tak reti haha. 

bila dah bukak...kami....nak menjerit tak dapat huuu. first sekali kami tengok result si sygg....dy dapat 3.74 and one of dean's huhu sumpah aku bangge dengan dy. impian dy nak dapat dekan sem ni tak sia sia dengan usaha dy. congrates sygg...u the best student, my student heee. nak menangis aku tadi bila tengok result dy. nak nangis betol betol malu la huuu dekat public kan so terbantotlah tangisan aku. dah beres tengok result si sygg yang mengejotkan sangat sangat mengejot kan bukak lak result aku. lagi lah aku terkejot huuuu. 

alhamdulillah result aku sangat memuaskan dan 3 hajat aku tercapai dengan result aku sekarang. hajat 1st aku nak dapat 4.0 then i got it. hehek memang aku terencat jup dekat cyber cafe tu tak percaye aku dapat 4.0 huuu. macam salah taip je tapiii aku betol betol bersyukur hajat aku pertama dapat di capai. hajat 2nd lak....nak challenge my best competitor...raja nur ashikin...than i got it.. heee dy memang saingan terhebat dah 3 sem dy top 1 tapi sem ni aku dapat gelaran tu huuu. ikin thanks ko the best competitor bila aku jadikan ko saingan aku, bertambah semangat aku nak study, ko sumber semangat heee. pape pun congrates ikin ko still dekan. heee. dannn....hajat aku yang 3rd nak makan dekan same same si sygg...i got it...thanks sygg u make my wish come true...nanti ite pegi same same tau heee.

ade lagi berita memeranjat kan aku dan memelikkan aku huuu.. yang pelik dulu aku cerita ok.... peliknya ramai lecturer cakap sem 4 sem yang killer, susah sangat nak score, dan mostly yang deans jadi failed....tapii....ramai gile dekan sem 4 huuu. killer ke??? tanpa usaha memang killer lah heee. berita memeranjat kan pulak....kelas aku ada 28 orang dan mungkin 26 or 27 dari 28 tu dekan...seee....kelas aku semua dekan..pecah rekod huuu.. congrates cume cume heee.. korang terbaek.. 

i have several tips to be successful in study..:
1. pay fully attention in class.
2. be sincerely when study.
3. study smart don't study too hard. 
4. transform your black n white books to colourfull.
5. compulsory, highlight your notes and key words.
6. make your note beautiful.
7. asked and discuss when don't know.
8. always recall what have learned.
9. be patient and don't scared with exam paper.
10. be cool throughout study.

thats all 
lepas dapat result teros aku demam. ni tengah demam la ni.
and sygg jgn lupe nazar anda heee
puase la yek.
otey...

thanks.bubye.tata.

Sunday, June 17, 2012

wordless night #1






thanks.bubye.tata.

Thursday, May 24, 2012

kegilaan nak makan pizza hut

hai hai hai....dah lame tau update. ta tau nak tulis ape huhu. rini lak tetiba nak update huuu. tengah bosan ni update lah, ingatkan nak edit blog tapi malas lak huuu. nanti nanti lah heee. kenape tajuk enti aku kali ni bertajuk (ayat skema huu) kegilaan nak makan pizza??? huuu




ta de aku dah lame gila nak makan pizza huuu last pun awal tahum masa aeon section18 baru bukak makan nan ikin, ustad n si sygg huuuu. so aku teringin nak makan lagi lepas tengok iklan dekat TV huuu. macam mengidam pulak dah huuu. jgn salah paham yek odenn jus teringin je. tak buleh mengidam lagi huu denn ta kawin agi huuuu. tunggu si sygg lambat hehee dy pulak di salahkannye kan. ta baik la ika huuu....

ak n si sygg dah plan nak date nanti heee so aku pujuk si sygg yang diet tu makan pizza heeee dy nak lah!! wee~~ dy swoh ak pilih tempat ha! ape lagi ak pilih tempat yang dy malas nak pegi coz jauh huuu. dekat Aeon lagi lah heee. tapiiii....kali ni dy nak pegi la (.^_^.) thanks sygg... ha! ha! ha!

nape ha! ha! ha!... (ak yang tulis aku yang tanye huu.) ak dapat pgi pizza nanti tau la huu. aku dah servey benda nak di oder huuu total RM86.20 sumenye heee. nampak ta nampak ta. betapa kuatnye aku makan nanti comfirm si sygg ternganga bila aku oder heee.. tambah tambah bila aku nak tambah topping cheese. perh! sayang habislah diet die heeee. nasib lah, ta makan dy yang rugi heee. favorite dy lak tu kan. heee jahat aku ni si sygg baru nak diet, ak dah uji dengan favorite dy huuu. alah...tape la kan sygg. gumuk pun odenn ta lari heee. lagi besh klo gumuk. huuu.. eiii....! ta sbo nak makan pizza nanti tat tempat yzng paling aku suke pegi lak tu huu. nanti ite g tau sygg huuu.

pepperoni + cheezylava crust + more cheese
(si sygg favorite)



otey lah aku nak choww dulu... 

thanks.bubye.tata.

Tuesday, May 15, 2012

so addorable!!!

i want it!! i want it!! huuu... i wat it as my secnd phone huuu... so addorable... tapiii.... duit lari lah hurmmm....

garmin asus A50

garmin asus A10

garmin asus M10

i pengguna setia asus otey.... huuu so i teruja sangat nak encet ni huhu.
bila nak ade duit ni hurmmm



thanks.bubye.tata.

Sunday, May 06, 2012

Glampot at Riverfront Hotel Perak

semalam aku keluar and family dekat area ipoh nak beli barang. suddently my dad bawak kami ke hotel ni tok mama buat servey tempat untuk buat kursus dia. 
ni lah hotel tu. so korang yang dekat luar sana datanglah ke perak okey hotel dia boleh dikatakan 4 star!!! woww....memang cantik sangat sangat. siap ada swimming pool lagi tau heee. wait the minute aku dah lari tajuk huuu. ak nak cita tentang glampot huuu. ape tu glampot? 

click la link ni kalau nak tau.

semalam aku dekat hotel  ni kebetulan lah ade glampot buat sale huuu. rambang mata aku tengok tau huuu. klo lah aku ada berjuta dah lama  PARADA aku dah kebas sampai 3 huuu. memang semalam aku fokus dekat parada je huu and my mom pun teruja dengan parada huuu. so nice.....
nak tau ape aku tengok semalam???








so ni lah antara bag parada yang ada dekat sama semalam huuu. harga dia dari RM3k+++ huuuu. tu lah aku tak dapat nak beli tuuu. aku nak sangat yang putih dekat atas ni tapi warna hitam cunn lah! huuuu... buka parada je ada tau. GUESS, LOUIS VUITTON, CHANEL, LANCEL, and tak ingat huuu... semuanya ORIGINAL okey. tak percaya pegi tengok sendiri. huuu boleh nampak and bandingkan dengan palsu tau huuu. handbag dyorang semuanya berat and paling nampak ketata beg guess yang ada hiasan emas atau zip dy emas pegang pun berat. zip je tu huuu... 

aish... geramnye aku.. klo lah aku kaya dah lama aku nak beli handbag dekat citu tau huuu...

thanks.bubye.tata.

Thursday, April 19, 2012

adore this shoe so much...




















wallawehh...huhu kalao lah aku banyak duit dah lame semua kasut ni aku angkot huhu. geram gile tengok kaaut-kasut ni. perhhh!!!....

thanks.bubye.tata.

Friday, April 06, 2012

AI + Photoshop

hai everyone...

aku ada sumting nak dedicate to my sygg
nak tengok??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
khas buat syggku.

kalau korang nak tau kan...
aku buat ni 3 hari baru siap tau.
huhu.
aku buat sendiri okey heee.








thanks.bubye.tata.

Monday, April 02, 2012

fair

there still have fair for me?
i dont know hurm..
too many problem I have.
andd.....
they squeeze me until i'm erhhhh....
so stressss....
where my fairness?
hurm.

thanks.bubye.tata.

Thursday, March 29, 2012

keletihan tahap maximum

hai hai to everyone...

aku sebenarnya dah keletihan tahap maxima dah ni. banyak gila gila assignment. tak putus putus lecturer bagi assignment huu. bukannye assignment yang senang pulak tu. tambah tambah buat website lagi lah. dah naik runsing otak memikirkan nak buat dynamic website. bila dah siap di reject lecturer. isnin minggu depan dah kene upload dekat domain huhu. aku ape pun ta siap lagi. masa sama aku kene buat documentation, nasib la buat secara kumpulan 4 orang 1 kumpulan. ringan la secubit je beban huuu. jadi lah kan. kalau ringan beban sangat rasa tak tercabar pulak. nanti bila dah kerja kita tak dapat nak buat kerje banyak banyak macam ni kan. huuu.

dah hampir 2 minggu belakang aku sakit sangat sangat. baring sakit duduk lagi lah sakit gila huuu. kejam kejam cian badan aku ni. huuu. cakap pasal badan berat aku dah naik 3 kg. yeah! berjaya untuk badan yang tembam huuu. padahal berat je naik bukan berisi pun huuu. macam ne nak gemok ek huuu. nak kata makan banyak dah tentu banyak gila, tak putus-putus aku makan. masa tengah belajar dalam kelas pun aku makan tau huhu. slumber doh...! heeee. aik lari topik lak huhu.

back tu topic. ok. bila assignment banyak ni kan aku rasa macam pagi tak cukup panjang untuk aku huuu. yelah sejak mama aku dah duduk Genting Highland ni aku lah peganti dia dekat rumah ni huhu. masak aku, basuh baju aku, jemor baju aku, bagi adik-adik makan aku, basuh binatang aku. senang cakap aku lah. sure-sure lah aku tak pernah cukup rehat dan tak cukup tido. sekarang ni malam je masa aku untuk buat assignment. kelas aku dari pukul 8 pagi sampai pukul 6 petang. so balik masak angkat baju buat sume ape yang patot. pukul 9 aku mesti start buat assignment kadang-kadang tido pun lambat.

cian si sygg huuu. selalunya aku teman dia bila dia bawak kereta, sekarang aku banyak diam and tertido. kepenatan yang teramat sangat. huuu. eh aku ada benda nak kongsi ni huhu. hari selasa 27 march haritu aku ada tournament bowling. memang the best gila lah enjoy sangat sangat main huhuu. tak sia sia praktis. dalam 24 lane yang main lane aku yang paling last tamat main huuu. bowling haritu 1 kumpulan 4 orang. aku, si sygg, member aku syakir n sir petra as coach. dengan kepenatan 3 hari berturut-turut praktis kami menang tempat pertama. beza markah kami n pemenang no 2 jauh beratus tau. huuu. dan aku menang permain perempuan terbaik. huuu. sebab aku dapat pempat pertama kalau di ikutkan individi lah. semua laki aku dah down kan huuu. hebat tak! *peh belagak sehh....huuuu. tak da lah. aku sendiri tak percaya. aku ingat sir syed paling tinggi. rupanya aku huuu. markah pun jauh beze. huuu tak rugi aku beli bola bowling mahal mahal. huuuu. apa pun alhamdulillah... aminnn... sem depan main lagi huhu.

dah tamat kes bowling. masuk balik topik asal. sem 4 ni pun dah banyak gila assignment. ape lagi sem 5 depan lagi lah huuu. final nak dekat dah lagi 3 minggu je. study pun tak da masa. ok lah aku nak siapkan website ni. tak siap nanti mampos aku kene sound. huhu
chow dulu huuu....

thanks.bubye.tata.

Sunday, March 25, 2012

dean award

hai.....everybody...
dah lama aku tak sentuh blog ni kan. diam je blog aku kebelakangan ni kan. almaklumlah aku busy sangat kebelakangan ni dengan assignmentnye dengan mid-sem exam lagi. lagi lagi buat website lagi huhu. nak training bowling lagi peh pack gile jadual aku huhu. tambah tambah mak aku dah tak duduk perak. dia dapat keje dekat genting. so dekat rumah ni aku lah peganti mak aku huu letih wooo.... ok dah stop cite tentang masa lalu hahak.

aku jus nak letak pic anugerah haritu je...

ni adalah rakan sepejuangan aku 5 dara heee....


ni pic classmate aku sem ni yang dapat dean sem lepas..

ni pulak rakan sepejuangan yang dahsyat huhu. dari tempat pertama sampai ketiga. dyorang lah singan aku yang terhebat. walaupun pesaing kami saing secara elok. bukan musuh macam korang angap. bila sebut saing je "untung lah ko dasyat, dah dasyat nak bla..bla..bla..la and bla...bla...bla..." kami bukan macam tu. kami saing sihat punya ta de sape pun sakit. kongsi ilmu kongsi anugerah. cuma klo belajar lebih dapat lah lebih. betol ta ikin(tengah) n elmira(kiri) hehe

dan ini ikin pesaing yang paling sukar nak di kalahkan huhu. even though beze pointer cikit je dy tetap juara. hehek ikin ni semangat aku tok dapat dekan. bila aku tengok dy punya pointer banyak aku cuba untuk dapat macam dia. hehe. macam mid-sem exam sem ni aku ada 4 subjek yang ada exam 3 dari 4 paper tu markah kami sebiji same jus lagi satu paper ikin lebih 10 dari aku. ikin kau the best competitor and best friends and best gosip partner. nanti kita dapatkan best student sesame lagi set! heee. 

picture credit to : Raja Nur Ashikin

thanks.bubye.tata.

Sunday, March 11, 2012

holiday #1

hai....aku baru balik dari
.
.
.
.
.
.
sini
dan




sini


nantikan....


thanks.bubye.tata.

Copyright reserved atiqah.hafizzie.ikami